Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

10 najprodavanijih dresova na svijetu

messi10

Argentinski fudbaler Lionel Messi i Portugalac Cristiano Ronaldo vodeća su imena među fudbalerima čiji se dresovi najviše prodaju u svijetu.

Kako piše britanski The Sun, bivši engleski reprezentativac Steven Gerrard, koji je prošle sezone iz Liverpoola prešao u američki LA Galaxy, iako svoju karijeru privodi kraju, engleski je fudbaler čiji su dresovi najprodavaniji u svijetu.

Gerrard je sedmi na listi fudbalera čiji su dresovi najtraženiji na svjetskom tržištu. Ono što je također interesantno kada je u pitanju prodaja dresova jeste da na listi 10 najprodavanijih preovladavaju fudbaleri iz engleske i španske lige, prenosi Anadolu Agency (AA).

Osim Gerrarda, koji je prošle godine prešao u LA Galaxy, jedini na listi čiji je dres tražen na tržištu mimo igrača iz španske i engleske lige je Zlatan Ibrahimović, švedski reprezentativac bh. porijekla iz prvaka Francuske Paris Saint Germaina.

Broj jedan fudbaler čiji se dres najviše kupuje je Lionel Messi, na drugom mjestu je Portugalac Cristiano Ronaldo, a treći Brazilac Neymar.

LISTA 10 NAJPRODAVANIJIH DRESOVA U SVIJETU

1. Lionel Messi (Barcelona)

2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

3. Neymar (Barcelona)

4. Eden Hazard (Chelsea)

5. Alexis Sanchez (Arsenal)

6. Zlatan Ibrahimovic (PSG)

7. Steven Gerrard (LA Galaxy)

8. Harry Kane (Tottenham)

9. Wayne Rooney (Manchester United)

10. Mesut Ozil (Arsenal)