Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

6 “čudaka” koji su pobjegli od nogometa

Nakon što velika nogometna zvijezda završi igračku karijeru, nepisano je pravilo da se nakon toga lati trenerskog, komentatorskog, menadžerskog ili nekog sličnog posla koji je usko povezan s nogometom.

No, sedmorica igrača koji su pred vama, nakon što su okačili kopačke o klin, bukvalno su pobjegli od nogometa. Danas se bave nečim sasvim drugim, i nemaju nikakve veze s nogometom.

1. Tim Wiese
Još dok je bio golman u Werderu iz Bremena više je vremena provodio u teretani od bilo kojeg igrača. Sada to pokazuje među kečerima.

2. Thomas Gravesen
Legendarni Danac, nakon što je okačio kopačke o klin, postao je profesionalni igrač pokera. Preselio se u Las Vegas gdje živi sa svojoj djevojkom, češkim modelom i agenticom za nekretnine Kamilom Persse.

gravesen (1)

3. Fabien Barthez
Francuski golman, svjetski prvak iz 1998., poželio je više adrenalina pa je golmanske zamijenio rukavicama profi vozača. Prošle godine takmičio se na popularnoj utrci 24 sata Le Mansa.

barthez

4. Arjan de Zeeuw
Holanđanin je nakon nogometne karijere i igranja u engleskom Premiershipu postao privatni istražitelj, koji radi za holandsku policiju.

de zeeuw

5. Frank Leboeuf
Još jedan Francuz koji je u karijeri bio svjetski prvak potpuno se isključio iz nogometa. Frank se preselio u Hollywood i upisao studij glume. Nedavno se pojavio u filma “Teorije svega”.

lebef

6. Bixente Lizarazu
Legendarni Francuz i nekadašnji član jedne od najmoćnijih generacija njemačkog Bayerna u istoriji, postao je stručnjak za jiu-jitsu.

lizarazu