Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odlazi iz Arsenala

Aaron Ramsey postigao dogovor s Juventusom

aaron ramsey

Ramseyju ugovor s “topnicima” ističe u junu ove godine, pa je od 1. januara stekao pravo da može pregovarati sa zainteresovanim klubovima

Aaron Ramsey, trenutno fudbaler londonskog Arsenala, prema navodima italijanskih i britanskih medija postigao je dogovor s Juventusom i u julu bi se kao slobodan igrač trebao priključiti šampionu Italije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ramseyju ugovor s “topnicima” ističe u junu ove godine pa je od 1. januara stekao pravo da može pregovarati sa zainteresovanim klubovima. Više izvora objavilo je da je reprezentativac Velsa postigao dogovor s Juventusom, a da će biti finaliziran nakon utakmice Superkupa Italije protiv Milana 16. januara.

Ugovor bi trebao biti potpisan sljedeće sedmice u Torinu, a Ramsey bi prema njemu navodno mogao zarađivati 7,5 miliona eura godišnje.

Velšanin je u Arsenal stigao 2008. godine iz Cardiff Cityja. Potom je 28-godišnji veznjak proveo po polusezonu na posudbi u Nottingham Forestu i Cardiffu, da bi od sezone 2011/12 postao standardan prvotimac. Za “topnike” je odigrao 354 takmičarske utakmice i postigao 61 gol. Za reprezentaciju Velsa nastupio je 58 puta uz 14 pogodaka.