“Abramovič kupio Hajduk, na Poljud stižu Christensen, Cuadrado i Obi Mikel”

kontra hajduk

“Napokon odlične vijesti za navijače Hajduka! Roman Abramović će kupiti 51 odsto dionica kluba i dokapitalizirati Hajduk”, početak je vijesti koje izazvala pravu pometnju na društvenim mrežama, posebice u Hrvatskoj.

Da stvar bude gora, i neki mediji su nasjeli pa prenijeli vijest o “kupovini Hajduka od strane bogatog Rusa”, među njima i radio-stanice u BiH. A, vijest je davno (15. marta) osvanula na portalu koji se zove “kontraportal“. A, tamo o “kupovini” Hajduka piše još i ovo:

[pull_quote_right]Priča o kupovini Hajduka od strane Abramoviča, kao i mnogih drugi bogataša, stara je koliko i nemoć Splićana da pariraju najvećem rivalu, zagrebačkom Dinamu[/pull_quote_right]

– U najvećoj tajnosti uprava Hajduka vodila je pregovore s Romanom Abramovičem i tek po konačnom dogovoru sve je objelodanjeno. Na jutrošnjoj presici pojavio se i Abramovič lično, netom nakon slijetanja u splitsku zračnu luku. Kako doznajemo, bezuvjetno je tražio da se Igor Tudor vrati na mjesto prvog trenera jer u njemu, po Abramovičevom mišljenju, čuči potencijal velikog svjetskog trenera.

Koliko će Abramovič uložiti u Hajduk još nije poznato, no špekulira se o iznosu većem od 100 miliona eura.

Nakon presice euforiji uprave i navijača Hajduka nije bilo kraja. Predsjednik Marin Brbić nije krio oduševljenje.

“Hvala nebesima i Svetom Duji na ovom daru! Hvala i Romanu da je u Hajduku prepoznao potencijal regionalnog nogometnog lidera. Sad će nam svima biti lakše. Igor nam se vratio na mjesto trenera prve momčadi, a gospodin Abramovič odmah je najavio i tri pojačanja. Radi se o Andreasu Christensenu, Juanu Cuadradu i John Obi Mikelu koji u zadnje vrijeme u Chelseau igraju manje te će stoga na posudbu u Hajduk. Nemam riječi kojima bih opisao ovu sreću. Hajduk živi vječno! Neka sad u Zagrebu i Rijeci misle šta će i kako će”, prenio je Brbićeve “riječi” “kontraportal”.

Abramovič se uz ovacije obratio novinarima uz pomoć prevodioca.

“Još od malih nogu Hajduk je u mom srcu. Velika želja mi je bila vratiti klub na staze stare slave. Šokiralo me kad sam vidio da je Dinamo osvojio svako prvenstvo Hrvatske u zadnjih… koliko, 15 godina? Ili više? Osim pojačanja iz Engleske planiram vratiti u klub i hajdučki duh angažmanom nekoliko starijih igrača, legendi kluba. Za sada još nismo odlučili, ali intenzivno razmišljamo o Ivici Šurjaku i Goranu Vučeviću. Dok ne dođu u formu da barem mogu odigrati pet do deset minuta utakmice, to bi navijačima puno značilo. Od uprave kluba tražit ću i ugovorno vezanje igrača da u slučaju osvajanja trofeja “Hajdučko srce” ne smiju više nikada potpisati ugovor sa zagrebačkim Dinamom. Za to sam od Torcide dobio punu podršku. Još jednom hvala svima. Krećemo u osvajanje domaćeg prvenstva, a potom će nam cilj biti barem polufinale Lige prvaka”, izjavio je Abramovič uz buran aplauz, napisao je maštoviti novinar “kontraportala”.

Inače, priča o kupovini Hajduka od strane Abramoviča, kao i mnogih drugi bogataša, stara je koliko i nemoć Splićana da pariraju najvećem rivalu, zagrebačkom Dinamu. Počela je još 2008. godine. Od tada, Hajduk je svako malo “na radaru nekog svjetskog milionera”, a Zdravko Mamić i njegov Dinamo suvereno vladaju hrvatskim nogometom.