Abramovič odabrao trenera i spremio novac za dva kapitalca

abramovich

Izbor je pao na Simeonea koji ovih dana slavi četiri godine na klupi Atletica. On ima klauzulu o otkupu od 20 miliona, ali se vjeruje da mu “Jorgandžije” neće praviti problem, nemoguće je da ga zadrže, Chelsea je izazov.

Simeone je spreman da stigne na ostrvo, a sa sobom će povesti Grizemanna koji nema ništa protiv i za sumu od oko 50 miliona bi trebalo da se preseli među “Plavce”.

No, bomba prelaznog roka bi mogao da bude Paul Pogba, za njega je Chelsea obezbijedio 100 miliona eura, to je suma koju traži Juventus, mada je pitanje hoće li i Barcelona biti spremna da učini isto.

Bilo kako bilo, Abramovič je za ova dva pojačanja spreman da izdvoji oko 150 miliona eura, kako bi novom treneru da startnu osnovu za budućnost.

To neće biti sve, Simeone će vjerovato prodati neke igrače i novac uložiti u nove fudbalere. Rano je reći ko bi mogao da napusti klub, ali u Chelseaju se nadaju da će od Coste uspjeti da izvuče najviše, da će vjerovatno ojačati štopersku liniju, a da bi od prvotimaca na izlaznim vratima eventualno mogao da bude Fabregas i vjerovatno Oscar.

No, to su sve nagađanja, daleko je do ljeta, ali je jasno da je Simeone prvi pik i da će biti iznenađenje ako Argentinac ne stigne u junu na “Stamford Bridge”…