Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

posljednji ispraćaj

“Addio”: Stotine navijača došlo se oprostiti od Mihajlovića u Rimu

New Project (43)
FOTO: Screenshot

Na Mihajlovićev lijes su stavljeni šalovi Lazija, Torina, Bologne…

Stotine navijača stajale su jutros u Rimu, u redu za posljednji ispraćaj Siniše Mihajlovića, koji je preminuo u 53. godini.

Stotine ljudi, od ranog jutra, stale su u red kako bi ušle u pogrebno poduzeće gdje je bio postavljen kovčeg okićen vijencima od cvijeća koje su poslali FIFA, njegovi bivši klubovi…

“On je borac, bio je od prvog do posljednjeg dana borac”, rekao je Ignazio La Russa, predsjednik Senata.

Na Mihajlovićev lijes su stavljeni šalovi Lazija, Torina, Bologne… Došli su i mnogi navijači Milana, javljaju italijanski mediji.

“Kad više ne budeš dio mene, izrezat ću iz tvog sjećanja mnoge male zvijezde, tada će nebo biti tako lijepo da će se cijeli svijet zaljubiti u noć”, posveta je to Siniši Mihajloviću od supruga Arianne.

U medija centru stadiona “Rajko Mitić” u Beogradu u nedjelju je održana komemoracija u povodu smrti legendarnog nogometaša i trenera Siniše Mihajlovića.

Predsjednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović tom je prilikom kazao kako se teško pronalaze riječi kojima bi se oprostili od Siniše, jer su sve nedovoljne i blijede da pokažu ko je on uistinu bio.

– To zaslužuje samo poseban čovjek, čovjek kojeg su voljeli. Svi smo saglasni, izgubili smo velikog čovjeka i sportistu (…) Hrastove obaraju, ali korijen ostaje i traje. Ostajat će i trajat će i Sinišin dok je zvijezda i ‘Zvezdaša’ – naglasio je Mijailović.

Nekadašnji nogometaš Crvene zvezde Dragiša Binić izjavio je kako je najbolji među njima otišao.

– Izgubili smo najmlađeg i najboljeg među nama, on je to pokazao kroz svoj život i karijeru. Ostali smo bez čovjeka koji je uvijek išao na pobjedu, koji nije znao za poraz, a ja sam izgubio i svog druga i cimera – ocijenio je.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić dodao je kako je ovo težak dan, jedan od najtužnijih i najtežih.

“Današnjom komemoracijom opraštamo se od druga, prijatelja, brata, Siniše Mihajlovića, jedne od najvećih ličnosti koje je ‘Zvezda’ imala u istoriji”, rekao je Terzić.

Bivši nogometaš Dragan Džajić istaknuo je kako je Siniša, gdje god je bio napravio veliko ime te da će ostati vječno upamćen.

– Kada sam pročitao jednu njegovu izjavu u kojoj je rekao da bolest ne zna s kime je ušla u koštac, vratila mi se nada. Bolest je u koštac ušla s jednim velikim borcem koji je vjerovao da će ovu bolest savladati. Nažalost, vrijeme je pokazalo da nije uspio da se izbori s njom”, kazao je Džajić.