Adio China: Salihović najavio povratak u Evropu

salihovic – kina

Sejad Salihović je okončao prvenstvo u Kini gdje već gotovo dvije godine igra za Beijing Renhe. Problemi u klubu u koji je stigao na preporuku Zvjezdana Misimovića započeli su prekomandom u drugi tim, pa Salihović posljednjih dana ozbiljno razmišlja o povratku u Evropu. Potvrdio je to i u razgovoru za njemački Kicker.

“Vidjet ćemo šta će se događati tokom zimskog prelaznog roka. Danas imam 32 godine i još uvijek želim igrati fudbal. Teške povrede u dosadašnjem dijelu karijere su me srećom zaobišle“, rekao je Salihović.

Hoffenheim u kojemu je bio ključna karika 2008. kada je ekipa pod vodstvom Rafaela Ragnicka igrala možda i najljepši fudbal u Njemačkoj, bolji je od današnjeg, mišljenje je Sejada Salihovića.

“Zbog toga me istinski iznenađuju rezultati Hoffenheima u ovoj sezoni. Dobar posao rađen je ljetos kada su za relativno malo novca dovođeni kvalitetni igrači poput Demirbaya i Rosena. U prethodnim sezonama to nije bio slučaj. Ako današnji Hoffenheim nastavi igrati kao dosad, Evropska liga je tu“, smatra on.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine zasluge za uspjeh Hoffenheima pripisao je i mladom stručnjaku na klupi ovog kluba Julianu Nagelu.

“Kada je došao u Hoffenheim kao asistent tadašnjeg glavnog trenera, primjetio sam da će biti odličan trener. Izuzetno je pozitivan tip i ima dobar odnos s igračima, a Hoffenheim danas igra hrabro, uvijek napadački, dok igrači čine klapu, a s dobrim rezultatima raste i samopouzdanje“, rekao je Salihović.

Salihovića od oktobra prošle godine i mečeva s Velsom i Kiprom nema na spisku selektora Mehmeda Baždarevića.