Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adžem i Sablić složni: Utakmica nije trebala završiti bez golova

zeljeznicar – siroki 4

Fudbaleri Željezničara i Širokog Brijega večeras su odigrali meč bez golova u okviru 6. kola Premijer lige BiH, a trener ”plavih” Admir Adžem smatra da utakmice nije trebala završiti bez golova.

– Utakmica nije bila za remi bez golova. Bilo je dosta prilika i mislim da je trebalo biti golova. Mi smo promjenili sistem igre, nedostajalo nam je pet igrača i svjesno smo krenuli agresivnije, a nakon toga nam je nestalo snage i ušli smo u probleme – izjavio je Adžem nakon meča.

Dodao je da je Željezničar imao nekoliko prilika koje nije uspio realizirati, te da njegovi igrači u drugom poluvremenu nisu mogli učiniti nešto više zbog nedostatka snage.

Trener Širokog Goran Sablić ističe da utakmica nije bila lijepa za oko, ali da je njegov tim u drugom poluvremenu bio mnogo bolji protivnik.

– Odigrali smo čvrstu i ne baš lijepu utakmicu. U prvom poluvremenu domaći su imali inicijativu, prijetili su nam i vršili pritisak, ali za to smo se pripremali. Nakon početnog pritiska u drugom poluvremenu smo dominirali i mogli doći do pogotka. Imali smo stativu i prečku, ali nisam nezadovoljan bodom – rekao je Sablić.