Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adžem: Prvi dio sezone želimo okončati kao lideri

adzem

Nogometaši Željezničara prvi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine završavaju nedjeljnim susretom s ekipom Radnika.

Sjajnu seriju “Plavi” žele rješiti novom pobjedom, kojom bi na zimsku pauzu otišli kao lideri na tabeli.

Trener Željezničara Admir Adžem na pres-konferenciji ja kazao da je iza njegvog tima bio težak period “ali da su na kraju na poziji na kojoj su željeli biti”.

– Utakmica s Radnikom nam je veoma bitna i na pauzu želimo otići kao prvoplasirani, što bi bila nagrada za ovo sve. Nedostaje nam nekoliko igača, ali sakupit ćemo se i odraditi na najbolji mogući način. Iza nas jedan težak period, čestitke svim mojim igračima na svemu što su uradili u prethodnom periodu, preokrenuli smo stvari fizički i psihički i učinit ćemo sve da savladamo ekipu Radnika – kazao je Adžem.

Nakon iscrpljujućih utakmica u posljednjih 10-tak dana Adžem je kazao da svi njegovi igrači imaju posljedice.

– Vojo Ubiparip je istegao mišić zadnje lože i danas je na pregledima, a nadamo se da će Stanić biti u kombinacijama. Nekoliko igrača će dobiti šansu, nadam se da će je iskoristiti. Pozvao bih navijače, potrebna nam je njihova pomoć da pobijedimo Radnik – kazao je Adžem.

Prvotimac Daniel Graovac također je kazao da igrači na pauzu žele na da odu kao lideri.

– Cijela ekipa radi dobro i onda je lakše igrati svima. Pet posljednjih utakmica odigrali smo odlično, sad dolazi najteža utakmica, jer se ekipa istrošila, ali još jednom moramo pružiti maksimum i pobijediti Radnik – izjavio je Graovac.

Susret Željezničar – Radnik igra se u nedjelju na stadionu Grbavica s početkom u 14 sati.