Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adžem: Respektujemo Mladost, ali idemo po pobjedu

adzem

Fudbaleri Željezničara sutra igraju u gostima protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja u okviru drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tim s Grbavice je u prvom kolu rutinski savladao ekipu GOŠK-a s 3:1 na domaćem terenu, a u taboru ‘plavih’ vlada pozitivna atmosfera uoči sutrašnjeg meča protiv nezgodnog protivnika, koji je na startu nove sezone bio bolji od Viteza 1:0.

Trener Željezničara Admir Adžem istakao je danas da će njegova ekipa ići na pobjedu, bez obzira što postoje određeni problemi s povredama kod pojedinih igrača.

– Evo drugo je kolo. Imamo problema s povredama, a nakon treninga ćemo znati koliko će biti igrača spremno. Sutra ćemo ići na pobjedu, a prošla utakmica nam daje zapravo da tako mislimo. Pokušali smo ispraviti neke nedostatke koji su bili vidljivi – rekao je Adžem.

Dodao je da respektuje Mladost, prije svega njihovog predsjednika i upravu, koji su u malom mjestu napravili kvalitetan tim.

– Očigledno je da imaju viziju. Želim im svu sreću da nastave i dalje tako – poručio je Adžem.

Potcrtao je da je atmosfera u ekipi sjajna i da iz treninga u trening je sve zadovoljniji, te da treba vremena da se jedni na druge naviknu i napravi sinergija.

Kapiten Željezničara Zajko Zeba rekao je da je prva utakmica prošle sedmice uspješno apsolvirana, uprkos pritisku.

– Dobro smo odigrali, najbitnije da smo upisali tri boda. Sada idemo kod Mladosti da napravimo dobar rezultat a to je pobjeda. Igračima je bilo najteže nakon promjene trenera, jer se odjednom mijenja stil igre ali sve je ispalo pozitivno. Mi smo ekipa koja gaji napadačku igru i pokušat ćemo nastupiti kao protiv GOŠK-a. Atmosfera u svlačionici je odlična – zaključio je Zeba.

Utakmica između Mladosti i Željezničara igra se od 17.30 sati.