Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adžem: Sve osim poraza u Mostaru bi nas zadovoljilo

Minimalna pobjeda Zelje

Fudbaleri Željezničara otputavali su jutros u Međugorje, gdje će obaviti dva treninga uoči meča 21. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog u Mostaru.

‘Plavi’ se nalaze na prvom mjestu na tabeli sa 47 bodova i imaju jedan više od narednog protivnika, a u ekipi su složni da bi bilo koji rezultat osim poraza bio zadovoljavajući.

Trener Željezničara svjestan je da njegovu ekipu čeka teška utakmica, ali se nada da će tim s Grbavice odigrati dobar meč.

– Mi danas odlazimo u Međugorje da bismo mogli obaviti treninge prije utakmicu sa Zrinjskim, jer u Sarajevu zaista nema nikakvih uslova. Idemo kompletni, osim Žerića, koji je povrijeđen. Nemamo bolesnih niti kartoniranih igrača i to nas raduje. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i da će se nakon nje razgovarati o dobrim potezima igrača a ne o nekim drugim stvarima. Sve osim poraza bi nas zadovoljilo – poručio je Adžem uoči odlaska u Međugorje.

Fudbaler Željezničara Daniel Graovac ulogu favorita prepustio je domaćoj ekipi.

– Očekuje nas derbi takmica, mislim da će biti dobar teren. Smatram da je Zrinjski favorit samo radi domaćeg terena, ali mislim da smo mi druga ekipa u odnosu na prošli derbi – zaključio je Graovac.

Utakmica između Zrinjskog i Željezničara igra se u srijedu od 14.30 sati.