Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adžem: Želimo ostati na prvom mjestu i obradovati navijače

gosk_zeljo_adzem

Gradski derbi između fudbalera Sarajeva i Željezničara bit će odigran u nedjelju u okviru petog kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine.

Željezničar ovaj susret dočekuje s liderske pozicije na tabeli, s dva boda prednosti u odnosu na mostarski Zrinjski te 15 više od Sarajeva.

I jedan i drugi tim su u maloj rezultatskoj krizi. ‘Plavi’ s Grbavice nakon prošlog kola u prvenstvu protiv Širokog Brjiega na domaćem terenu, gdje su sretno odvojili bod, pružili su blijedu partiju protiv Slobode na Grbavci u prvom meču polufinala Kupa BiH.

Sarajevo je u znatno težoj poziciji, na četvrtom su mjestu i dobrim rezultatom bi se vratili u utrku za mjesto koje vodi u Evropu. ‘Bordo’ tim u posljednjih pet utakmica ima tri poraza te remi i pobjedu.

Trener Željezničara Admir Adžem kazao je da je pred njegovom ekipom bitna utakmica iz više razloga.

– Prije svega radi se o prestižu između klubova, a drugi je što mi želimo ostati na prvom mjestu. Nakon utakmice Kupa pokušavamo što više odmoriti ekipu i spremiti je kako bismo što bolje dočekali utakmicu. Nadamo se da ćemo odigrati dobru partiju i obradovati naše navijače – dodao je Adžem.

Istaknuo je da kako se bliži kraj prvenstva pritisak je sve veći ali se nada da to neće uticati na njegove igrače.

– Ući ćemo hladne glave u ovu utakmicu jer se ona tako dobija. U derbiju nijedna ekipa ne može biti rasterećena, sam derbi nosi pritisak i težinu i nijedna ekipa neće biti u prednosti što se toga tiče. Nažalost, imamo problema, Stevanović i Ramović su povrijeđeni – zaključio je Adžem.

Kapiten ekipe Vedran Kjosevski mišljenja je da je derbi specifična utakmica gdje se ishod ne određuje na osnovu forme, već želje i volje.

– Odmorili smo nekoliko igrača i mislim da ulazimo stopostotni u derbi a nadamo se dobrom ishodu – poručio je Kjosevski.

Utakmica između Sarajeva i Željezničara se igra od 16.30 sati na Koševu.