Adžem: Želimo pobjediti Krupu bez primljenog gola

admir adzem zeljo222

Nogometaši Željezničara u srijedu na Grbavici dočekuju ekipu Krupe u prvom meču finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Željezničar u sutrašnji susret ulazi kao favorit, ali trener plavih Admir Adžem poziva na oprez, navodeći da njegov tim čeka zahtjevna utakmica. Njihov sutrašnji protivnik sve snage je usmjerio na Kup, ali Adžem vjeruje da njegovi igrači mogu do pobjede. Naglašava da bi želio da ta pobjeda bude bez primljenog gola.

– Krupa je dobra ekipa, sve svoje snage su usmjerili na Kup, ali ja vjerujem da naša ekipa ima snage da iz ovog dvomeča izađe kao pobjednik. Nadamo se da ćemo ostvariti pobjedu, po mogućnosti bez primljenog gola, što bi nam olakšalo posao u revanšu – rekao je Adžem na pres-konferenciji.

Željezničar i Krupa u ovoj sezoni odigrali su četiri utakmica, a nešto uspješniji je Željezničar sa dvije pobjede. Jedan meč završen je remijem, dok je u posljednjem duelu slavila Krupa s 2:0.

Adžem vjeruje da će njegovi igrači odigrati mnogo bolje nego prije nekoliko dana u Krupi na Vrbasu.

Kada je u pitanju igrački kadar, Adžem neće imati problema kada su u pitanju žuti kartoni. No, ističe da nekoliko nogometaša “osjeća posljedice” nakon duela sa Zrinjskim.

Defanzivac Željezničara Daniel Graovac također smatra da bi pobjeda bez primljenog gola protiv Krupe bila najbolja opcija.

– Energije neće nedostajati, finale se ne igra svaki dan. Daćemo sve od sebe za pobjedu – rekao je Graovac.

Susret Željezničar – Krupa igra se u srijedu na stadionu Grbavica od 17.30 sati.