Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

AEK na rastanku: Bajević je ikona naše historije

443795

Fudbaleri AEK-a su uspjeli u dvomeču Play ofa Lige prvaka eliminisati Videoton ukupnim rezultatom 3:2 i nakon 12 godina plasirati se u grupnu fazu Lige prvaka. Samo dan kasnije, izvršni direktor i ikona kluba Dušan Bajević odlučio je da se povuče sa te funkcije. Kao trener je četiri puta predvodio fudbalere u žuto-crnim dresovima do šampionskih titula, kao igrač je dva puta bio prvak Grčke, dok je uspjehe bilježio i kao direktor kluba.

U AEK se vratio kada je bilo najteže. Došao je 2013, kada je vladala besparica, a zatim postao izvršni direktor kluba i bio spreman da se hrabro uhvati u koštac sa problemima i stvori ponovo velikana. I u tome je uspio. Iz treće lige ga je doveo do titule, a zatim i plasmana u Ligu prvaka. Prvu nakon 12 godina. I onda je rekao da je bilo dosta, pa je odlučio da se povuče. U AEK-u nisu mogli da pronađu dovoljno riječi da mu se zahvale na svemu što je uradio za klub.

– AEK saopštava da je Dušan Bajević podnio ostavku na mjestu izvršnog direktora na kome je bio od ljeta 2013, kada je ponovna izgradnja kluba počela na svim nivoima. Ikona naše 94-godišnje historije. Šampion kao fudbaler, trener i kao izvršni direktor. Dušan Bajević je bio odlučujući faktor u ponovnom rađanju kluba i petogodišnjeg plana koji je AEK vratio iz treće lige u Evropu. Zauvek ćeš biti među najpoštovanijim ljudima cno-žute porodice. Duško, hvala ti na svemu, navodi se na zvaničnom sajtu AEK-a.