Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grčka

AEK-ovi navijači šokirali Srbiju: “Braćo, ovo od vas nismo očekivali!”

vida aek
Foto: X

Zbog transparenta s tribina utakmica je odjeknula i u Srbiji

Nogometaši AEK-a su u utakmici 2. kola skupine B Europa lige dočekali Ajax i pred 30-ak hiljada svojih navijača remizirali s nizozemskim velikanom.

Susret je završio 1:1 nakon što je Steven Berwijn u 30. minuti iskoristio jedanaesterac za Ajax, a Domagoj Vida u 74. postavio konačan rezultat. Zbog transparenta s tribina utakmica je odjeknula i u Srbiji.

Navijači AEK-a su na OPAP Areni, pišu srpski mediji, istaknuli transparent na kojem je pisalo “Kosovo je Albanija”, što je nakon utakmice postala i tema tamošnjih medija.

B92 tako navodi da su “navijači neugodno iznenadili sve u Srbiji, koja je iz Grčke, kada su u pitanju ovakve stvari, uglavnom dobivala poruke podrške”.

“Nož u srce Srbima”

“Pristalice AEK-a su ne tako davno imale parolu koja je govorila suprotno, pa nikome nije jasno zašto i kako je došlo do promjene stava navijača kluba iz Atene”, navodi Kurir u tekstu pod naslovom “Izdaja! Grčki navijači zabili nož u srce Srbima: Braćo, ovo od vas nismo očekivali! Parola koja je šokirala sve u Srbiji”.

Telegraf piše o “šokantnom transparentu” i “neugodnom iznenađenju” i dodaje: “Da sve bude bizarnije, oni su prije samo nekoliko mjeseci imali potpuno drugačiju poruku pa su tada pisali pogrdno o Albaniji”, a sportal.blic.rs sve opisuje kao “megaskandal”.

“Meč je ostao kompletno u sjeni transparenta koji su istaknuli navijači grčkog kluba, koji su time ušli u centar novog skandala.”