Ahmetović: Nije važno ko daje golove kada pobjeđujemo

ahmetović sloboda
Foto: fksloboda.ba

Sa devet golova iz jesenjeg dijela prvenstva, napadač tuzlanske Slobode Mersudin Ahmetović među golgeterima je Premijer lige. Od njega stručni štab ekipe, ali i ‘armija’ navijača Slobode, očekuje da i u nastavku sezone trese suparničke mreže.

Na današnjem otvaranju drugog dijela prvenstva u Banjoj Luci, Ahmetović će protiv Borca predvoditi napad Slobode. No, tokom priprema u Tuzli, Etno selu Stanišići i Antalyji na šest pripremnih utakmica postigao je samo gol protiv Podrinja iz Janje.

– Bit će golova. Najvažnije je da potpuno spremni dočekujemo nastavak sezone. U Antalyji se vidjelo da iz utakmice u utakmicu dižemo formu. Nije bitno ko daje golove kada pobjeđujemo -izjavio je za Fenu Mersudin Ahmetović.

Prvi suparnik Slobode u drugom dijelu šampionata je Borac, ekipa koju Tuzlaci u Banjoj Luci nikada nisu pobijedili.

– Borac je doveo 7-8 igrača. Ne znači da su se pojačali, trebaju se svi uklopiti u igru. Mi nismo puno mijenjali sastav. Doveli smo igrače na pozicijama gdje je trebalo. Banjalučani su pod većim pritiskom nego mi. Idemo igrati, nastaviti gdje smo stali. Ako nam je cilj titula prvaka, a na dobrom smo putu da je prvi put osvojimo, onda moramo uvijek igrati na pobjedu. Tako će biti i danas u Banjoj Luci – najavio je prvi strijelac Slobode Mersudin Ahmetović.

Utakmica Borac – Sloboda igra se danas u 17 sati.