Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Administrativna greška"

Ajax napravio amatersku grešku: Platili igrača 22 miliona eura, pa ga zaboravili

Reprezentativac Obale Bjelokosti je stigao u Ajax za klupski rekord od 22.5 miliona eura i u prvih šest nastupa je zabio dva gola i upisao četiri asistencije

Nizozemski nogometni velikan Ajax zaboravio je za Europsku ligu prijaviti napadača Sebastiena Hallera (26) koji je u januaru stigao u klub iz Amsterdama iz West Hama za rekordnih 22.5 miliona eura.

Ajaxov trener Erik ten Hag u četvrtak je potvrdio kako se u klubu dogodila ozbiljna administrativna pogreška.

“Nešto je pošlo po zlu. Imali smo administrativnu pogrešku s velikim posljedicama, ne znamo kako je došlo do toga”, rekao je trener.

“Ako postoji bilo kakva mogućnost da registriramo igrača, moramo je pronaći. Nismo dobili Sebastiena besplatno i bio bi veliki minus da mu se ne dozvoli da igra”, dodao je Ten Hag.

Reprezentativac Obale Bjelokosti je stigao u Ajax za klupski rekord od 22.5 miliona eura i u prvih šest nastupa je zabio dva gola i upisao četiri asistencije.

“Nije to bila namjerna pogreška, ali je definitivno uznemirujuća. Haller je danas normalno djelovao na treningu, siguran sam kako će to preboljeti”, dodao je Ajaxov strateg.

Ajax u šesnaestini finala Europske lige očekuje Lille. Prva utakmica je u Francuskoj 18. februara, a uzvrat je sedam dana poslije u Amsterdamu.

Za vikend Ajax igra na domaćem terenu protiv ekipe koja u dosadašnjih 20 utakmica ima čak 10 remija, Utrechta.

Lideri i aktuelni šampioni veliki su favoriti, a ako ste ljubitelj sportskog klađenja, MOZZART je pripremio najbolje kvote za ovaj meč.

Cjelokupnu ponudu za meč Ajax – Utrecht pogledajte na sljedećem linku.