puni 18 godina

Ajdin Hasić od oktobra fudbaler Bešiktaša

ajdin hasic

Ajdin Hasić bio je jedan od najvećih Dinamovih talenata. U oktobru prošle godine je, prema informacijama s Maksimira, klub igraču ponudio produženje ugovora

Turski novinar tamošnje televizije Trt Spor Fırat Günayer izvijestio je putem Twittera kako će bivši Dinamov igrač Ajdin Hasić u oktobru postati novi igrač Bešiktaša, kada će napuniti 18 godina kako klub ne bi ušao u probleme oko potpisivanja maloljetnika.

Ovaj transfer trebao je biti kompletiran na kraju prošle godine, ali izgleda da se to nije dogodilo zbog činjenice što Hasić još nije napunio 18 godina.

Podsjetimo, Ajdin Hasić bio je jedan od najvećih Dinamovih talenata. U oktobru prošle godine je, prema informacijama s Maksimira, klub igraču ponudio produženje ugovora.

Budući da je Ajdin Hasić maloljetan, ugovor je trebao potpisati njegov otac. Da otac iz Bosne i Hercegovine ne bi trebao zbog dva potpisa putovati u Zagreb, Dinamovi čelnici poštom su mu na kućnu adresu poslali dva ugovora – prvi o raskidu aktualnog i drugi, novi ugovor.

Otac je potpisao samo raskid ugovora i vratio ga na Maksimir. Spomenutim potezom Ajdin Hasić postao je slobodan igrač.

Dinamo je potom prijavio Hasićeve roditelje DORH-u jer je smatrao da su prevarili klub, ali prijava je na kraju odbačena. Prema njihovom objašnjenju, nije postojao nikakav dogovor u novom ugovoru te da je Dinamo s Hasićem valjano i zakonito raskinuo postojeći ugovor.

Iako to nije bio naveden kao službeni razlog, nakon neviđenog propusta Tomislav Svetina je smijenjen s mjesta dopredsjednika kluba i člana Uprave.

Zdravko Mamić, Dinamov savjetnik koji je nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz kluba, pokušao je vratiti Hasića. Iz Međugorja, gdje je pronašao spas od hrvatskog pravosuđa, otputovao je u Banoviće kako bi stupio u kontakt s porodicom Hasić. Vratio se neobavljena posla.