Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za 44 miliona eura

Ake prelazi iz Bournemoutha u Manchester City

nathan ake (1)

Holandski reprezentativac 25-godišnji Ake u Bournemouthu je od 2017. godine, ali je s obzirom na ispadanje kluba iz Premier lige bilo očekivani da ovog ljeta pronađe novu sredinu

Prema navodima britanskih medija Bournemounth je privhatio ponudu Manchester Cityja za Nathana Ake od 44 miliona eura, pa bi holandski fudbaler uskoro trebao i zvanično biti predstavljen kao prvo pojačanje “građana“ za narednu sezonu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kakao javlja BBC “trešnje“ bi mogle zaraditi dodatnih 1,5 miliona eura u slučaju ispunjavanja određenih bonusa.

Holandski reprezentativac 25-godišnji Ake u Bournemouthu je od 2017. godine, ali je s obzirom na ispadanje kluba iz Premier lige bilo očekivani da ovog ljeta pronađe novu sredinu.

Josep Pep Guardiola, menadžer Cityja želio je u ljetnom prelaznom roku pojačati defanzivnu liniju, a Ake je već dugo bio jedna od njegovih glavnih meta.

Ake je profesionalnu karijeru počeo u Chelseaju, koji ga je slao na posudbe u Reading, Watford i Bournemouth, koji je 2017. godine otkupio njegov ugovor. Za “trešnje“ je odigrao 121 takmičarsku utakmicu i postigao 11 golova. U dresu reprezentacije Holandije do sada je upisao 13 nastupa uz dva pogotka.