Fudbal

Atletico bacio ponudu

Ako Benfica pristane na prodaju Felixa, bit će to najskuplji transfer svih vremena

27/06/2019

Benfica je potvrdila da Joao Felix u ugovoru ima otkupnu klauzulu u visini 120 miliona eura

Španski Atletico Madrid je za 19-godišnjeg nogometaša portugalske Benfice Joaoa Felixa ponudio 126 miliona eura. Ako Benfica prihvati ponudu to će biti peti najskuplji transer svih vremena, objavila je francuska novinska agencija AFP.

Benfica je potvrdila da Joao Felix u ugovoru ima otkupnu klauzulu u visini 120 miliona eura.

– Atletico Madrid je poslao prijedlog otkupa za napadača Joaoa Felixa Sequeire za 126 miliona eura, koji još razmatramo – objavila je uprava Benfice.

Za nadarenog Felixa zanimanje su pokazali i drugi vodeći evropski klubovi – Manchester City, Manchester United i Juventus. Atletico bi Felixa doveo kao zamjenu za francuskog reprezentativca Antoina Griezmanna, koji odlazi u Barcelonu.

Portugalski 19-godišnjak iza sebe ima izuezetnu sezonu u kojoj je s Benficom u portugalskom prvenstvu postigao 20 golova i pomogao klubu u osvajanju naslova državnog prvaka. Početkom juna debitovao je u reprezentativnom dresu, kada je Portugal u Ligi naroda u polufinalu pobijedio Švicarsku.

Felix bi potpisom ugovora postao drugi najskuplji mladi igrač, iza Kyliana Mbappea, za kojeg je Paris Saint-Germain platio 180 miliona eura.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.