Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nema otkaza zbog novca

Ako Manchester otpusti Mourinha morao bi mu isplatiti 24 miliona funti

mourinho

U slučaju da Manchester United otpusti Mourinha prije kraja zimskog prijelaznog roka, odnosno do kraja ovog mjeseca, morao bi mu isplatiti čak 24 miliona funti

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho ove sezone ne postiže očekivane rezultate s engleskim velikanom, ali mu uprava kluba ipak ne želi uručiti otkaz, a razlog je novac, pišu britanski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

United je u nedjelju izgubio od Liverpoola na Anfieldu 3:1 i mnogi su vjerovali da će uprava Crvenih đavola nakon poraza od najvećeg rivala smijeniti Mourinha.

Ipak, to se nije dogodilo, a britanski mediji pišu da uprava uopšte ne planira njegovu smjenu.

Prema pisanju Daily Recorda, u slučaju da Manchester United otpusti Mourinha prije kraja zimskog prijelaznog roka, odnosno do kraja ovog mjeseca, morao bi mu isplatiti čak 24 miliona funti.

U slučaju da Mourinho ostane do kraja sezone i da ne izbori Ligu prvaka, klub će mu tada morati platiti 25 posto manji iznos, odnosno 18 miliona funti, što je mnogo vjerovatniji scenario.

United se nakon 17. kola nalazi tek na 6. poziciji sa 26 bodova, dok je lider Premier lige Liverpool sa 45 bodova, a prate ga Manchester City sa 44 i Tottenham sa 39 bodova.

U osmini finala Lige prvaka igrat će protiv Paris Saint-Germaina.