Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ako neko pregovara s Lewandowskim prijeti mu kazna FIFA-e

lewa

Fudbalski klub Bayern Minhen oglasio se zbog sve češćih medijskih navoda da će njihov fudbaler Robert Lewandowski nastaviti karijeru u nekom od engleskih klubova. Iz minhenskog kluba su naglasili da Lewandowski ima ugovor do 2021. godine i da ne želi da napusti šampiona Njemačke, te da klubovi koji eventualno pregovaraju sa njihovim igračem rizikuju da dobiju kaznu Svjetske fudbalske federacije (FIFA), javlja Anadolu Agency (AA).

Tokom ove sedmice mnogi mediji su izvijestili kako su za poljskog napadača zainteresovani Chelsea i Manchester United, te da je Lewandowski spreman da promjeni sredinu, jer mu saigrači i trener Carlo Ancelotti u finišu sezone nisu pomogli da postane najbolji strijelac Bundeslige.

“Lewandowski ne želi napustiti Bayern, nema nikakvih razgovora sa drugim klubovima i neće ih biti”, jasno su poručili iz “bavarskog diva”.

Sumnju u ostanak Poljaka u Minhenu izazvale su njegove nedavne izjave za poljske medije u kojima je istakao da nije zadovoljan zbog ponašanja njegovih saigrača u završnici sezone.

“Nisam baš bio zadovoljan kako mi je moja ekipa pomagala, bio sam uznemiren i razočaran stavom ekipe”, kazao je Lewandowski.

Međutim iz Bayerna jasno poručuju da od odlaska u drugi klub nema ništa.

“Lewandowski ima ugovor do ljeta 2021. godine. Nedavno je potpisao novi ugovor. Ako neki klubovi pregovaraju sa igračem koji je pod dugoročnim ugovorom onda rizikuju kaznu FIFA-e”, naglasili su iz Bayerna.

Poljski napadač proteklu sezonu u Bundesligi nije završio kao prvi strijelac. Bolji od njega bio je Pierre Emerick Aubameyang koji je postigao 31 gol, dok je Lewandowski stao na brojci 30.

Lewandowski je u minhenski klub stigao 2014. godine iz Borussije Dortmund. Od tada je odigrao 147 takmičarskih utakmica i postigao 110 golova.