Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ako Real želi Pjanića, mora ga dovesti već u januaru?!

pjanic marca

Španska Marca danas je na svojoj naslovnici objavila fotku Miralema Pjanića, uz priču kako se Real Madrid sprema “oteti” našeg reprezentativca od najvećeg rivala Barcelone.

Marca podsjeća kako je Pjanić prva meta Barcelone, ali da je zbog fenomenalnih igara ove sezone postao interesantan i kraljevskom klubu. No, ukoliko je to tačno, Madrđani moraju požuriti, jer nije isključeno da im već u januaru bude zabranjeno dovođenje igrača, a sve zbog izvjesne kazne od strane FIFA-e zbog kršenja pravila. Iste one kazne koja je zadesila Barcelonu.

[yuzo_related]

Naime, iz Barce su uvjerni da će Realu i Atletico Madridu biti zabranjeno dovođenje novih igrača, te da je pitanje vremena kada će im iz FIFA-e biti saopštena ta odluka.

Katalonski mediji, pozivajući se na dobro obaviještene izvore, objavili su kako Real ima mogućnost prolongirati “neminovnu kaznu” podnošenjem apelacije, čime bi prolongirali stupanje na snagu kazne za jedan transfer rok, baš kao što je i Barca svojevremeno uradila.

Ključno je pitanje, tvrde izvori iz Katalonije, kada će FIFA saopštiti odluku o kazni. Ako se to desi prije kraja godine, madridski klubovi ne bi mogli trgovati u januaru, jer u slučaju podnošenja žalbe, dok traje žalbeni postupak bilo bi im zabranjeno potpisivanje novih igrača. Puno vjerovatnije je, ako je vjerovati izvorima iz Katalonije, da će FIFA kaznu Realu i Atleticu (ako ih uopšte kazni) saopštiti tek nakon januarskog prijelaznog roka.

Moguća kazna od strane FIFA-e, pokvariće Realu veliki posao koji su planirali idućeg ljeta. A, to je prodaja Cristiana Ronalda PSG-u i dovođenje Edena Hazarda iz Chelseaja.

Haos u FIFA-i

Daily Mail pak piše kako trenutno haotično stanje u svjetskoj kući nogometa, ide na ruku Realu i Atleticu. Upravo zbog silnih problema i skandala u FIFA-i te velikog pospremanja koje je neminovno, nije isključeno ni da madridskim klubovima bude progledano kroz prste.