kvalifikacije za lp

Ako vam je smiješna Dinamova cijena za Olma, matematika je neumoljiva

spanija olmo

Dinamo će večeras odigrati prvi duel Play offa protiv Rosenborga, a do pred vrata Lige prvaka vodio ih je njihov najbolji igrač Dani Olmo

Eventualnim plasmanom u grupnu fazu Lige prvaka zagrebački Dinamo bi zaradio preko 25 miliona eura.

Jasno je kolika je finansijska injekcija plasman u grupnu fazu Lige prvaka, posebno za klubove iz našeg regiona, no Dinamo bi eventualnim uspjehom u dvomeču protiv Rosenborga zaradio i više nego što se na početku očekivalo.

Naime, UEFA bi za plasman u grupnu fazu Dinamu isplatila 15 miliona, kao što je planirano i ranije, no uz to bi se dodalo i osam miliona eura na osnovu koeficijenta kluba.

Na to treba dodati i oko 2 miliona od marketinških prava, te eventualno i zaradu za osvajanje bodova u grupnoj fazi gdje svaki bod vrijedi 0,9 miliona eura.

Dinamo će večeras odigrati prvi duel Play offa protiv Rosenborga, a do pred vrata Lige prvaka vodio ih je njihov najbolji igrač Dani Olmo. Upravo je Olmo u žiži medijske pažnje, a klub iz Maksimira objavio kako njegov odlazak nije isključen, ali tek ukoliko neko plati 40 miliona eura. Mnogima će ova cifra biti smiješna, ali ako pogledate samo koliko će Dinamo zaraditi u slučaju plasmana u LP predvođen sjajnim Špancem, jasno je zašto ga Zagrepčani toliko cijene.


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.