Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Aktuelni prvak stiže na Koševo, Velež će u Konjic

zrinjski
Foto: HŠK Zrinjski

Zrinjski se trenutno nalazi na devetoj poziciji na tabeli i sa šest osvojenih bodova

Nakon što su jučer odigrane dvije, danas su na rasporedu još dvije utakmice sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.

Na teren će prve, u 16:00, ekipe Igmana iz Konjica i Veleža iz Mostara. Poprište okršaja dva hercegovačka kluba će biti Gradski stadion u Konjicu.

Igman u utakmicu ulazi sa šestog mjesta i sa devet osvojenih bodova. Osim što će imati motiv što igra pred svojim navijačima i na svome stadionu, ekipa Igmana će dati sve od sebe da izađe iz male rezultatske krize. Naime, u posljednje dvije utakmice konjičani su poraženi, u gostima od Željezničara i Tuzla Citya. Protiv Veleža će pokušati popraviti utisak i doći do četvrte pobjede ove sezone.

Sa druge strane, Velež je na tabeli jedno mjesto isod Igmana i sa jednim bodom manje. Ali ekipa Veleža, koja će nesumnjivo imati veliku podršku svojih navijača, u utakmicu ulazi na krilima pobjede nad ekipom Željezničara u posljednjem kolu prije reprezentativne pauze. Šef stručnog štaba Veleža je uoči današnje utakmice rekao:

“Ugodno sam iznenađen kako Igman igra dosad. Jasno se vidi njihova vizija, imaju dobre i iskusne igrače u ekipi i njihovo mjesto na tabeli nije slučajno. Čak i utakmice koje su izgubili, dobrim dijelom su nadigrali rivale. Čeka nas ozbiljan protivnik, pripremili smo se i idemo odigrati najbolje što možemo.”

Utakmicu između Igmana i Veleža možete pratiti uživo na Arena Sport 1 Premium.

Večeras u 20:45 na Gradskom stadionu Koševo se igra derbi ovoga kola. Sarajevo će ugostiti aktuelnog prvaka Zrinjskog. Nema sumnje da nas očekuje lijepa fudbalska noć na Koševu. Velika euforija vlada među navijačima oba tima, pa će tribine biti odlično ispunjene. A dvije ekipe igraju vrlo dobro pa ni na terenu sigurno neće biti dosadno.

Sarajevo u večerašnji derbi ulazi sa prvog mjesta i sa deset osvojenih bodova. I pored remija sa GOŠK-om u gostima u posljednjem kolu, činjenica je da je ekipa Sarajeva dovoljno kvalitetna i da želi pobjedu. To je istakao i šef stručnog štaba Sarajeva Simon Rožman na konferenciji za medije:

“Čeka nas uzbudljiva utakmica i jedva je čekamo. Očekujem ih u najboljem izdanju i to želim jer je to dobar test za nas da vidimo gdje smo. Očekujem pravi derbi, kvalitetnu utakmicu, a znamo kako će se oni postaviti. Respektiramo ih, ali imamo svoju računicu. Nikog se ne bojimo na Koševu. Želimo se prezentirati u najboljem izdanju. Nije to još naš maksimum, apsolutno, ali vjerujem u moje igrače, njihovu kvalitetu i zajedništvo. Želim da ono što rade na treninzima prenesu na utakmicu”

Zrinjski se trenutno nalazi na devetoj poziciji na tabeli i sa šest osvojenih bodova. Ali ekipa Zrinjskog je odigrala samo tri utakmice do sada. U posljednjoj su, na Stadionu pod Bijelim brijegom, neočekivano, ali zasluženo poraženi od ekipe Posušja. Svjesni su koliko će večerašnja utakmica biti teška za njih, ali da je cilj uvijek isti.

“Čeka nas izazovna utakmica. Sarajevo je najteži mogući protivnik, ali znamo svoju kvalitetu i ne može nas jedan poraz poljuljati. Nismo letjeli u oblacima kad smo imali duge serije, pa se nećemo ni sad odati nekoj depresiji. Sutra je novi dan, nova utakmica i nadamo se dobroj igri. Cilj je uvijek isti – pobjeda”.

Sarajevo je dobra ekipa. Uz nas, i možda uz još jednu-dvije je glavni kandidat za vrh. U stvaranju su, svaki prelazni rok dođe puno novih igrača, a dosta ih ode. Sada to ima više smisla nego u prethodnim prelaznim rokovima. Doveli su kvalitetne igrače, ali nije to lako “uglazbit”. Igraju dobro i kvalitetno, priželjkuju puni plijen, ali mi smo spremni.”

Derbi kola na Koševu možete također uživo pratiti na Arena Sport 1 Premium.