detalji ugovora

Alaba u Real ide kao slobodan igrač, ali daleko od toga da će biti besplatan

Španski ABC Deportes sad je objavio detalje Realove ponude

David Alaba još je prije mjesec dana objavio da na kraju sezone napušta Bayern poslije 13 godina jer želi “nešto novo” u karijeri.

Još tada je pouzdani italijanski novinar Fabrizio Romano napisao da je 28-godišnji austrijski defanzivac usmeno dogovorio uslove te da je predugovor u pripremi. Španski ABC Deportes sad je objavio detalje Realove ponude.

Alaba bi za četverogodišnji ugovor trebao dobiti sedmičnu plaću od 190.000 eura, ali i impozantni bonus za potpis od 20 miliona. To znači da će se Kraljevski klub pošteno isprsiti iako Alaba dolazi kao slobodan igrač, bez odštete.

Španci smatraju da je dolazak Austrijanca znak kako se Real spreman oprostiti od Sergija Ramosa, koji još nema ugovor za sljedeću sezonu, iako ne isključuju mogućnost da će zamijeniti Raphaela Varanea.

Alaba je u Bayern stigao iz bečke Austrije kao 16-godišnjak 2008. i od tada je osvojio devet naslova Bundeslige, šest njemačkih kupova, pet njemačkih superkupova te po dvije Lige prvaka, europska superkupa i svjetska klupska prvenstva.