Stari rivali

Alagić nakon žrijeba otkrio šta je otežavajuća okolnost za Velež u dvomeču protiv Želje

sanjin alagic fena

Očekuju nas dva teška meča, ali za odbranu titule moramo preći sve prepreke, izjavio je direktor mostarskog kluba

Fudbaleri Veleža nastavljaju odbranu titule osvajača Kupa Bosne i Hercegovine polufinalnim dvomečom protiv ekipe Željezničara.

To je odlučeno današnjim žrijebom u Nogometnom savezu BiH, a direktor mostarskog kluba Sanjin Alagić ističe da u ovoj fazi takmičenja nema lakih protivnika, kao i da bi za Velež bilo bolje da prvu utakmicu igra u gostima.

– U polufinalu su ostala četiri premijerligaša, tako da žrijebom ne trebamo biti nezadovoljni. Željezničar je kvalitetna ekipa, naš sportski rival koji je u dobroj formi kao i mi. Očekuju nas dva teška meča, ali za odbranu titule moramo preći sve prepreke. Vjerujem da možemo izboriti finale uz odgovarajući pristup u oba meča – izjavio je Alagić nakon žrijeba.

Dodao je da je za Velež otežavajuća okolnost što prvi meč igra u Mostaru, jer oba tima imaju vatrene navijače, koji su u stanju pomoći svojim ekipama.

– Bilo bi bolje da revanš igramo na našem terenu, ali kako god moramo odigrati dva dobra meča za plasman dalje. Moramo ostvariti dobar rezultat u prvom meču i onda na Grbavici tražiti prolaz dalje. Da bi prošli ovakvog protivnika morate odigrati dvije vrhunske utakmice – zaključio je Alagić.

Prvi mečevi polufinala igraju se 5., a revanši 19. aprila.