Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Alan Pardew novi menadžer West Bromwich Albiona

pardew

Alen Pardew imenovan je za novog menadžera West Bromwich Albiona. Rukovodstvo WBA je 20. novembra, nakon serije loših rezultata, uručilo otkaz menadžeru Tonyju Pulisu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pardew, bivši menadžer Newcastle Uniteda i Crystal Palacea, izrazio je zadovoljstvo što je dobio priliku da se susretne sa novim izazovom.

“Oduševljen sam prilikom koju mi je Albion pružio i radujem se radu s grupom igrača koju smatram izuzetno talentovanom. Prvi izazov je da dođemo do rezultata koji će nas ‘pogurati’ naprijed na tabeli. Svjestan sam da u ovom trenutku kada preuzimam jedan od velikih i tradicionalnih klubova engleskog fudbala, kolektiv želi napredovati u Premier ligi”, kazao je Pardew, koji je potpisao ugovor na 2,5 godine.

West Bromwich će pod vodstvom novog menadžera prvu utakmicu igrati 2. decembra kada će ugostiti Pardewov nekadašnji klub Crystal Palace.

Pomoćni trener Gary Megson, koji je privremeno vodio prvi tim WBA nakon odlaska Pulisa, je napustio klub.

Osim spominjanih klubova 56-godišnji Pardew je vodio Southampton, West Ham, Charlton Athletic i Reading u kojem je počeo trenersku karijeru.