zbog stravičnog sudara

Alan Shearer pozvao na hitno uvođenje novog nogometnog pravila

sirer

“Govorimo o životu ili smrti, o mogućem kraju nečije karijere. O čemu se raspravlja kad je u pitanju zamjena za igrače s potresom mozga? Samo donesite pravilo”

Alan Shearer pozvao je jučer na hitno uvođenje pravila koje bi dozvolilo klubovima pravo na zamjenu nogometaša za koje se sumnja da imaju potres mozga.

Na taj apel potaknula ga je situacija s utakmice Arsenala i Wolverhamptona u kojoj su se glavama sudarili David Luiz i Raul Jimenez. Napadač Wolvesa bez svijesti je prevezen u bolnicu gdje se kasnije probudio i stabilno je, a Luiz je ostao ne terenu.

Bez obzira na to što su ljekari brzo reagirali i omotali mu glavu kod sudara u 15. minuti, niz Luizovo lice slijevala se krv tijekom ostatka poluvremena. To je naljutilo Shearera koji smatra da je Arsenal trebao svog stopera pod svaku cijenu izvaditi iz igre, prenosi Index.

“Nogometu je potrebno buđenje i to odmah. Ne iduće godine, ne idućeg tjedna nego sada i odmah. Ovo predugo traje, protokoli su loši. Kako je moguće da se Luiz vrati na teren iako mu krv curi i nakon što mu je glava zamotana?” zapitao se Shearer u studiju BBC-a pa dodao:

“Ovdje govorimo o zdravlju sportaša. Kriket ima takve zamjene, NFL ih ima, ragbi ih isto ima. Govorimo o životu ili smrti, o mogućem kraju nečije karijere. O čemu se raspravlja kad je u pitanju zamjena za igrače s potresom mozga? Samo donesite pravilo.”