Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Alen Halilović nije došao na okupljanje reprezentacije

halilovic

Alen Halilović nije se pojavio na okupljanju mlade U21 reprezentacije danas u Zagrebu uoči početka priprema za kvalifikacijsku utakmicu sa Švedskom.

Selektor mlade Hrvatske reprezentacije Nenad Gračan uputio je Haliloviću poziv za narednu utakmicu, ali veznjak HSV-a nije se odazvao.

Tehnički direktor Saveza Romeo Jozak preko medija je upozorio Halilovića: “Nadam se da će se pojaviti jer će u suprotnom sebi napraviti najveću štetu”. Nagađalo se da se Halilović oglušio na poziv jer je ljut što nije bio pozvan na Euro u Francusku, ali ubrzo se pokazalo da to nije istina.

Jozak je za Večernji list rekao da Haliloviću ne prijete nikakve sankcije i očekuju ga na budućim okupljanjima.

Potvrdio je da su stigla dva dopisa iz HSV-a, jedan od Alena i jedan od direktora kluba, u kojima mole za razumijevanje pošto je Alen tek stigao u novi klub i treba mu vremena za adaptaciju.

Nenad Gračan je jutros na press konferenciji rekao:

“Žao nam je što nema Halilovića. Nisam s njim imao kontakte posljednjih dana. Znam da je bio u kontaktu s tehničkim direktorom i da su postojale naznake da možda neće biti ovdje. Ne znam radi li se o njegovoj ljutnji ili možda povredi. Glupo mi je samo ovako nagađati. Dosad s njim nije bilo nikakvih problema, redovno je igrao i ponašao se perfektno”. Gračan je najavio i da će se njegovoj reprezetaciji pred Švedsku priključiti i Marko Rog, Ante Ćorić i Tin Jedvaj.

Podsjetimo, Halilovića je uoči Eura otpisao selektora A vrste Ante Čačić, što Halilović nije dobro prihvatio. Dok su njegovi suigrači igrali u Francuskoj, Alen se bacio u potragu za novim klubom pa je ovog ljeta iz Barcelone prešao u HSV i prošle sedmice zabio sjajan gol u prvoj službenoj utakmici.