Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Alen Škoro novi direktor Akademije FK Sarajevo

Olimpijski stadion Asim Ferhatović
Hase FOTO: PIXSELL
Olimpijski stadion Asim Ferhatović

Posljednji povratak na Koševo desio se u martu 2009. godine te je ukupno dres Sarajeva nosio u 138 zvaničnih utakmica te pri tome postigao 57 golova

Na prijedlog v.d. direktora FK Sarajevo Matthiasa Letermea Upravni odbor FK Sarajevo donio je odluku o imenovanju Alena Škore za direktora Akademije FK Sarajevo.

– Odluka je donesena s ciljem daljnjeg unapređenja rada naše Akademije i postizanja boljih rezultata u budućnosti.

Alen Škoro angažovan je u radu Akademije FK Sarajevo posljednjih nekoliko mjeseci, tokom kojih je pokazao izuzetnu predanost i strast prema razvoju mladih talenata – poručili su iz Bordo tima.

138 utakmica i 57 golova u dresu Sarajeva

Podsjetimo, Škoro je prve korake napravio u UNIS-u, a na Koševu je prošao ostatak omladinske škole. Prve nastupe u seniorskom timu Sarajeva upisao je u šampionskoj sezoni 1998/99.

Već naredne godine odlazi prvo u Olimpiju, a potom u Olympique Marseille. U ljeto 2002. godine se vraća na Koševo, a u sezoni 2003/04. postao je najbolji strijelac Premijer lige BiH.

alen skoro
FOTO: FK Sarajevo
Alen Škoro

Posljednji povratak na Koševo desio se u martu 2009. godine te je ukupno dres Sarajeva nosio u 138 zvaničnih utakmica te pri tome postigao 57 golova.

Za reprezentaciju BiH je upisao pet nastupa.