Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Alexis ide u United, Arsenal našao zamjenu?

transfer

Napadač Manchester Uniteda Romelu Lukaku objavio je šifriranu poruku na Instagramu kojom nagovještava transfer Čileanca Alexis Sancheza u redove manchesterskog kluba.

O tom transferu već par dana kruže glasine, a čak je i trener Crvenih đavola Jose Mourinho potvrdio da “postoji šansa” da će Alexis zaigrati za United.

“Nisam siguran, ali nisam ni nesiguran. Opušten sam, postoji mogućnost da će on ostati Arsenalov igrač, ali ako bude išao igdje, mi smo potencijalna destinacija. Sigurno je da igrač poput njega privlači interes velikih klubova. Nemam pojma šta će se dogoditi,” rekao je Mourinho.

Nakon što se isprva spominjao napadač Bordeauxa Malcom kao potencijalna zamjena, čini se da je Arsene Wenger izvukao novog asa iz rukava.

Naime, kao zamjena Čileancu spominje se napadač Borussije iz Dortmunda i jedan od najpoželjnijih napadača svijeta Pierre Emerick Aubameyang. Gabonac je navodno zatražio transfer od svog kluba, a kao primarna destinacija spominje se londonski klub.

Aubameyang je ove sezone postigao 13 golova u 15 nastupa i smatra se da će biti dostojna zamjena Alexisu, koji je svojim golovima i asistencijama bio glavna karika u igri Topnika.