Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Alexisu Sanchezu zaplijenjen stan u Barceloni

sanchez

Poreznici u Španjiji ne mare za otkrića o “zanimljivostima” Football Leaksa u ugovorima i o poslovanju Realovih zvijezda Ronalda, Modrića, Balea ili Pepea, nego su pod njihovim udarom i dalje asovi Barcelone.

Nakon aktuelnih Messija i Mascehrana, sada je pao Alexis Sanchez koji je od 2011., kada je iz Udinesea došao za 26 miliona eura, do 2014. i prelaska u Arsenal, teškog 35 miliona eura, bio igrač Barcelone.

Čileanac je prošlog mjeseca optužen za utaju poreza za 2011., 2012. i 2013. godinu, čime je španski proračun oštetio za 3,7 miliona eura, koje je umjesto poreznoj upravi, isplaćivao na račun svoje kompanije na Malti, zbog čega mu je danas u Barceloni zaplijenjen stan.

Katalonski mediji ističu da je od navednog iznosa Sanchez dužan 1,9 miliona eura neplaćenog poreza, dok ostatak otpada na kamate i kazne.

Pišu i kako je neobično da nogometaši njegova ranga posjeduje nekretninu koja glasi na njega, ali da je ovdje to slučaj, zbog čega je španskim poreznicima bilo lako “sjesti” na Sanchezovu imovinu.

Upravo bi Sanchezova imovina mogla postati neusporedivo veća ako prihvati ponud kineskog Hebei Fortunea koji mu nudi 500.000 funti sedmičnu plaću. Dakle, s mjesec i po dana zarade u Kini, mogao bi isplatiti dug Španiji.