Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

turski mediji

Je li Džeko predložio gazdi Fenera da kupi Želju?

ali koc fener
FOTO: Fenerbahce.org

Portal Fotospor javlja kako je Ali Koc već razgovarao s Edinom Džekom i Dušanom Tadićem, dobio je pozitivne povratne informacije

Bogatstvo Alija Koca, jednog od najbogatijih Turaka, procjenjuje se na oko milijardu američkih dolara. Ponajprije zahvaljujući uspješnom poslovanju najvećeg turskog industrijskog konglomerata Koc Holding. Od juna 2018. godine Koc je predsjednik sportskog društva Fenerbahce, a najnovije vijesti iz Turske kažu da želi uložiti u novi projekt.

Naime, turski biznismen i dugogodišnji predsjednik istanbulskog velikana Fenerbahcea​ želi kupiti zasad neimenovani klub na Balkanu. I, prema turskim medijima, već se konsultovao s Edinom Džekom i Dušanom Tadićem.

Uspješni biznismen još prije pandemije koronavirusa izrazio je želju za kupovinom jednog od klubova na Balkanu. No, projekt je ‘zapeo‘ pojavom virusa Covid-19. No, Koc nije odustao od svoje želje, a navodno je dio njegova plana i dovođenje nekoliko igrača s prostora bivše Jugoslavije.

U ekipi Fenerbahcea je već Slovenac Miha Zajc, a ljetos su stigli i naš Edin Džeko, Hrvat Dominik Livaković i Srbin Dušan Tadić, koji su formirali malu “ex-Yu” koloniju u svlačionici stadiona Sükrü Saracoğlu.

Pričao s Džekom i Tadićem

Portal Fotospor javlja kako je Ali Koc već razgovarao s Edinom Džekom i Dušanom Tadićem, dobio je pozitivne povratne informacije, a navodno su mu dvojica nogometaša preporučila određena klupska imena.

Imena klubova za koje je Koc zainteresiran nisu izašla u javnost pa se o njima može samo nagađati.

S obzirom da je Džeko jako vezan za FK Željezničar, koji je već neko vrijeme u finansijskim problemima, moglo bi se špekulirati da je i ime bh. velikana na listi želja.

Isto bi se moglo reći i za Novi Pazar budući da su klub iz Sandžaka i Fenerbahce u bratskim odnosima. Tako su nedavno iz Istanbula na posudbu stigli Omar Fayed i Jin-ho Jo.

Prije dvije godine pojavila se priča da je Koc želio kupiti makedonski Vardar, ali je sve propalo. A slavni klub iz Skoplja i dalje traži povratak na staze stare slave.