Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Alić: Ovo što Mujkanoviću rade on nije zaslužio, obolio je zbog toga

SONY DSC

Član UO FK Sloboda Tuzla Mensur Alić, u razgovoru za “Sportske.ba” dao je punu podršku predsjedniku kluba Senadu Mujkanoviću, koji se u posljednjih nekoliko sedmica našao na meti pojedinih navijačkih frakcija, koje žele njegov odlazak iz kluba.

Mensur Alić, vlasnik kompanije “Menprom”, zbog zdravstvenih problema spriječen je već neko vrijeme da aktivno radi u FK SLoboda, ali tvrdi kako kako se klub u posljednje dvije godine stabilizovao te da je Senad Mujkanović taj koji je cijelo vrijeme bio najagilniji u klubu sa Tušnja.

“Stanje koje smo zatekli je bilo strašno. Moralo se krenuti od igrača, dugova, koji je iznosio oko osam miliona. Trebalo je to sanirati, sa nekim igračima raskinuti ugovore, neke pustiti da idu jer su plate bile nenormalne. Samo godinu je trebalo da se to stabiluzuje, potom smo napravili reprogram duga, gdje je pored osam miliona nađeno 700 hiljada naknadno duga. Skoro dvije godine reprogram redovno vraćamo, nismo dužni nijednu ratu redovno isplaćujemo obaveze prema igračima. One koji su nas tužili i njih smo isplatili je znate da je trebalo i licencu dobiti”, kaže na samom početku razgovora za “Sportske.ba” Mensur Alić, koji se potom osvrnuo i na prozivanje predsjednika Slobode Senada Mujkanovića od strane pojedinih navijača:

“Senad Mujkanović nije zaslužio niti jedan posto što mu trenutno rade pojedini navijači, koji Slobodi ne žele dobro. Mujkanović je dao najviše Slobodi u posljednje dvije godine, a ja 10 godina poznajem situaciju u klubu. Mislim da je čovjek i obolio zbog toga. I ja sam ponekad na njega bio ljut zašto sam toliko radi, zašto ne prepusti drugima. Kada se bira Uprava svi hoće, a kada treba poturiti leđa nema nigdje nikog. Ovo što njemu rade, neko iza toga stoji. Pogrešan je put da se Senad eliminiše iz Slobode. Mislim da se to neće desiti i ja iza njega stojim sve do Skupštine kluba, kada ćemo iznijeti sve što je rađeno na jedan transparentan način, pa ćemo vidjeti ko to želi Slobodi loše. Neko to radi iz svojih interesa, da dođe u Slobodu i da se ponovo radi na način na koji se to nekada radilo”, tvrdi Alić.

Alić kaže kako je trenutno rukovodstvo kluba ispunilo cilj te uspjelo stabilizirati klub, koji je bio u finansijski teškoj situaciji.

“Ja sam rekao na prvoj Skupštini kada sam izabran u UO da nam trebaju dvije godine da se finansijski stabilzuje Sloboda. Moje procjene su bile prave, bavim se finansijama i znam šta su finansije. U tome sam ekspert. Slobodu smo stabilizovali, ima još nekih stvari da se riješe, ali i to ćemo riješiti. Ja sam tu još, nisam se odrekao Slobode bez obzira što imam zdravstveno stanje kakvo jeste. Uvijek sam tu, i kad treba Slobodi finanijski pomoći, opet ću biti tu”, rekao je.

Potom je ponovo govorio o navijačima, ali i privrednicima Tuzle.

“Gdje su oni bili kad smo bili u najgoroj situaciji. Gdje su bili privrednici Tuzle kada je bila donatorsko večer? Došlo ih je 10, jedva smo 40 hiljada maraka skupili. Znate šta to znači za Tuzlu? Svi bi htjeli da komanduju, a kada treba dati novac, onda ih nema nigdje. Ja sam posuđivao novac Slobodi, 100, 200, 300.000, ali ja sam rizikovao”, kaže.

“Članovi UO nisu popili ni kafu od Slobode. Kada smo sjedili, sami smo plaćali. Ne znam zbog čega nekome treba da pravi nešto tako. Da li je zbog pobjeda, da li im to sada smeta? Trebali smo možda izgubiti, da budemo posljednji. Možda tada niko ništa ne bi pravio. Neko bi jedva dočekao da smo zadnji i da imamo jedan bod. To je priča koju treba do kraja ispričati.”

Potom se osvrnuo i na transfer Darka Todorovića iz Slobode u Red Bull Salzburg

“Ne mogu se ljudima reći neke stvari koje se događaju oko transfera. Čim se načuje da ćemo dobiti neka sredstva, ovi što hodaju po čaršiji i gledaju gdje će šta ušićariti, odmah blokiraju račun. Takve stvari se ne daju u javnost, ne samo u Slobodi, već općenito takva je praksa”, zaključio je u razgovoru za “Sportske.ba” Mensur Alić.