Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Značajni pomaci

Alimanović: FK Sarajevo nije nikada bio u boljoj finansijskoj poziciji

ajla alimanovic fena

Generalna direktorica je navela da iz dana u dan raste broj sponzora, da su otvorili vrata i malim sponzorima, te da su stateški ciljevi kluba Fan Shop i Akademija.

Generalna direktorica FK Sarajevo Ajla Alimanović izjavila je da “klub nije nikada bio u boljoj finansijskoj poziciji, te da ta pozicija nije došla samo zbog investiranja, već i zbog toga što proveli značajne aktivnosti na povećanju prihoda i smanjenju troškova”.

– Sa poslovne strane napravili smo značajne pomake. Prvo smo restruktuirali organizaciju u klubu. Uposlenici koji su zadovoljili kriterije su ostali i oni sad imaju fiksni dio plate i dio plate koji se veže za njihove konkretne ciljeve kao stimulativni dio. Zatim smo vršili analizu svakog pojedinačnog troška i smanjili sve one koji nisu donosili neku dodatnu vrijednost – kazala je Alimanović na pres-konferenciji.

Navela je da iz dana u dan raste broj sponzora, da su otvorili vrata i malim sponzorima, te da su stateški ciljevi kluba Fan Shop i Akademija.

– Fan shop nam je jedan od prioriteta. Ostvaruje rekordne prihode, koji su skoro duplo veći u odnosu na prošlu godinu. Također Akademija je strateški prioritet kluba i sigurno će ostati tako i u narednim godinama. Investirali smo sredstva u razvoj Akademije, značajno smo poboljšali uslove akademcima, od trenažnog procesa, opreme, hrane, kuće u kojoj borave – kazala je Alimanović.

Dodala je da će razvoj Akademije i transferi mladih igrača biti jedan od najznačajnijih kanala prihoda koji trebaju doći u klub.

Direktorica Alimanović potvrdila je da FK Sarajevo do kraja polusezone neće igrati utakmice na stadionu “Asim Ferhatović Hase” zbog probijanja rokova rekonstrukcije terena.

– Kada smo potpisali ugovor, bilo je rečeno da je rok izvođenja radova između 60 i 90 dana. Nogometni savez BiH je dao rok izvođaču radova da sanacija terena mora biti okončana do 10. novembra, ali čak i da bude tako, moramo sačekati 12 do 15 dana da se teren može koristiti, tako da sigurno nećemo igrati na Koševu do kraja polusezone. Jako nam je žao, ali ovakav projekat se radi jednom u 20 godina – rekla je Alimanović.