Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Allardayce: Tosun je najbolji u Evropi za ovu cijenu

Cenk Tosun

Sam Allardayce, menadžer Evertona, izjavio je da je turski napadač Cenk Tosun, kojeg su “karamele” platile 27 miliona funti (oko 30,5 miliona eura) najbolji u Evropi za njegovu cijenu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Klub je ozvaničio dolazak Tosuna na poluvremenu sinoćnje utakmice trećeg kola FA kupa protiv gradskog rivala Liverpoola, koju je Everton na kraju izgubio rezultatom 1:2. Reprezentativac Turske je s “karamelama” potpisao ugovor na četiri i po godine.

“Tosun izgleda kao neko ko je snažan mentalno i uz to ima dobre preporuke. Nije pretjerano visok, ali je vrlo efikasan u vazduhu i u šesnaestercu gdje se dobro bori za prostor kako bi mogao loptu udariti glavom. Gledali smo kvalitet igrača, njegov talent za postizanje golova i fleksibilnost. Mislim da ne možete dobiti više nego što smo uspjeli”, rekao je Allardayce, prenose britanski mediji.

Tosun je karijeru počeo u Eintrachtu iz Frankfurta, njegovog rodnog grada. Potom je 2011. godine preselio u domovinu, gdje je prvo nastupao za Gaziantepspor, da bi tri godine kasnije prešao u Bešiktaš. U dresu aktuelnog šampiona Turske 26-godišnji napadač odigrao je 142 zvanične utakmice i postigao 64 gola. U dresu reprezentacije Turske nastupio je 25 puta uz osam pogodaka.