Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premier liga

Allardyce naslijedio Bilića na klupi WBA

slaven bilic334

Uprava WBA danas je, prema mnogima neopravdano, uručila otkaz hrvatskom treneru Biliću

Fudbalski klub West Bromwich Albion, nakon što je danas smijenio menadžera Slavena Bilića, večeras je objavio da je za njegovog nasljednika imenovan iskusni trener Sam Allardyce, prenosi Anadolu Agency (AA).

“U Allardayceu imamo čovjeka koji ima dokazani premierligaški pedigre sa iskustvom u poboljšavanju svakog kluba koji je vodio. Vjerujemo i, što je još važnije, Sam vjeruje da imamo grupu igrača koji imaju kvalitet potreban za opstanak u Premier ligi“, rekao Luke Dowling, sportski i tehnički direktor West Broma.

Iskusni 66-godišnji Allardayce tokom karijere vodio je mnoge engleske klubove, a izdvajaju se Newcastle, Everton, Crystal Palace, West Ham, Sunderland… Veoma kratko 2016. godine bio je selektor reprezentacije Engleske. Vodio je “gordi albion“ u samo jednoj utakmici, a nakon 67 dana na selektorskoj poziciji podnio je ostavku zbog optužbi za korupciju.

Uprava WBA danas je, prema mnogima neopravdano, uručila otkaz hrvatskom treneru Biliću. Prema navodima britanskih medija Bilić je iznenađujuće smijenjen, i to samo dan nakon velikog remija u gostima kod Manchester Cityja (1:1).

Navodno Bilić je otpušten zbog neslaganja sa čelnicima WBA, kao i činjenice da se klub nalazi na 19. mjestu Premier lige poslije 13 odigranih utakmica. Bilić je bio trener WBA od juna 2019. godine, a u prvoj sezoni uspio je klub vratiti u Premier ligu.