Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Allegri: Juventus nije savršen stroj

allegri – pjanic

Massimiliano Allegri, trener Juventusa, smatra da još uvijek nije stvorio savršen stroj, mada ističe da je oduševljen onim što je njegov tim napravio u dosadašnjem dijelu sezone, javlja Anadolu Agency (AA).

“Juve” je u nedjelju savladao Genovu s 4:0 i zadržao prednost od osam bodova u odnosu na prvog pratioca Romu, tako da je pet kola prije kraja Serije A sve izvjesnija odbrana naslova šampiona Italije.

Pored toga Allegrijev tim je osigurao plasman u finale Kupa Italije i polufinale Lige šampiona, i to preko Barcelone.

“Nismo savršen stroj, jer imamo još prostora za napredak, ali imamo zaista sjajnu sezonu. Apsolutno je izvanredno da imamo 83 boda pet kola prije kraja prvenstva i da smo u finalu Kupa, te u polufinalu Lige šampiona”, kazao je Allegri i dodao:

“Ipak, još uvijek je prerano govoriti o tituli. Moramo imati na umu da i dalje trebamo biti ozbiljni sve dok Roma i matematički može da nas stigne. Sada imamo nekoliko dana da se odmorimo, a onda ćemo se fokusirati na Atalantu. Poslije toga imamo četiri dana odmora da se pripremimo za Monaco, što će nam biti sasvim dovoljno vremena. Još uvijek nismo osvojili ništa”.

Ukoliko dođe do naslova šampiona, to će biti čak šesta uzastopna titula za Juventus, koji je apsolutni vladar italijanskog fudbala.