Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon remija s Parmom

Allegri ljut zbog Mandžukićevog poteza: Ne smiješ to napraviti

mandzukic444

Bili smo previše mekani u odbrani i napravili smo nekoliko grešaka

Juventus je remizirao s Parmom u 22. kolu italijanskog prvenstva.

Unatoč Juventusovom vodstvu od 2:0 do 64. minute, utakmica je okončana s 3:3. Parma je izjednačujući pogodak postigla u 93. minuti.

Juventusov trener Massimiliano Allegri bjesnio je nakon utakmice na svoje igrače i njihov “površan stav”.

“Bili smo previše mekani u odbrani i napravili smo nekoliko grešaka. Nije moguće na domaćem terenu zabiti i primiti po tri pogotka. To znači da igramo bez razmišljanja o odbrani”, prokomentirao je Massimiliano Allegri.

Juventusova odbrana bila je osjetno oslabljena bez ozlijeđenih Andree Barzaglija, Giorgija Chiellinija i Leonarda Bonuccija.

“Bilo je određenih poteza koji su bili površni. Nedostajalo nam je koncentracije. Moramo biti više usredotočeni, ne možemo uzimati stvari zdravo za gotovo”, upozorio je Juventusov šef struke i prozvao Marija Mandžukića.

“Ne možete igrati s takvim stavom u 93. minuti i loptu zadržavati kod zastavice na uglu travnjaka. Bolje je izbaciti loptu nego je zadržavati na svojoj polovici.”

Mario Mandžukić bio je jedan od sukrivaca Parminog trećeg pogotka. Zadržavao je loptu i gradio se pokraj Juventusove zastavice. U trenutku izbacivanja lopte situacija se zapetljala i Parma je ubrzo izjednačila.

“Imali smo sreće što smo pobijedili Lazio, ali Parma nas je kaznila. Moramo se popraviti”, zaključio je Massimiliano Allegri.

Unatoč trećem remiju u sezoni, Juventus je i dalje vodeći po ligaškom poretku. Sa 60 bodova ima devet bodova više od drugoplasiranog Napolija.