Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener juventusa

Allegri: Ronaldo mi je rekao da ne namjerava ostati u klubu

ronaldo man ss

Allegri je na konferenciji za novinare pred meč drugog kola Serie A komentirao medijske tvrdnje o skorom odlasku Ronalda

Trener italijanskog tima Juventusa Massimiliano Allegri izjavio je kako mu je portugalski fudbalski as Cristiano Ronaldo kazao da želi napustiti torinsku ekipu, javlja Anadolu Agency (AA).

Allegri je na konferenciji za novinare pred meč drugog kola Serie A protiv Empolija komentirao medijske glasine o skorom odlasku Ronalda u Manchester City.

“Reći ću vam prije nego me pitate. Jučer mi je Cristiano rekao da ne namjerava ostati ovdje. Danas nije bio na treningu i sutra neće biti u sastavu”, kazao je Allegri.

Ističući kako nije razočaran takvim stavom Ronalda, Allegri je kazao da je to isključivo odluka Portugalca.

“U Juventus su došli i otišli Sivori, Platini, Del Piero, Zidane, Buffon… To je zakon života. Juventus je konstanta i važno je fokusirati se na rezultate. Ronaldo je dao svoj doprinos i sada ide drugim putem. On je veliki šampion. Želim mu uspjeh u budućem klubu. Možemo mu se samo zahvaliti za sve što je učinio u Juventusu. Život se nastavlja”, kazao je Allegri.

Allegri je također kazao da će fudbaleri Juventusa imati zadatak da preuzmu dio odgovornosti na terenu nakon odlaska Ronalda i da će tim brzo biti mentalno spreman za nove izazove.