Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Allegri: Šteta što je Pjanićev gol poništen, ali moramo ići dalje

Massimiliano Allegri

Šef stručnog štaba Juventusa Massiminiano Allegri izjavio je da je šteta što je poništen fantastičan gol Miralema Pjanića u sinoćnjem derbiju između Milana i Juventusa, ali da je fudbal takva igra da se mora gledati naprijed, a ne osvrtati nazad.

Lider italijanske Serie A Juventus sinoć je na stadionu San Siro poražen minimalnim rezultatom 1:0 od rivalske ekipe Milana, a trener “stare dame” Allegri izjavio je kako je tužan zbog poraza, ali da je to pravo lice fudbala koji donosi i dobra i loša iskustva.

“Naravno da nam je žao što smo iz Milana došli poraženi, ali to ne smije utjecati na nas. Moramo se sabrati i početi spremati za novi meč”, kazao je Allegri nakon sinoćnjeg derbija.

Ističući kako svojoj ekipi ne može reći da je igrala loše, Allegri je kazao da je Milan slavio pobjedu zahvaljujući dobroj igri i bravurama mladih zvijezda Manuela Locatelija koji je postigao gol odluke i odličnim nastupom Milanovog golmana Gianluigija Donnarumme.

“Pokušali smo vršiti pritisak na zadnju liniju Milana i mislim da smo tu bili dobri, a i fizički smo dobro izgledali. Naravno, ono što nismo uspjeli je postići gol. Milan je imao dva šuta na naš gol i postigao je gol. Tako je to u fudbalu, nekada uspijete, a nekada ne”, kazao je Allegri.

Međutim, ponajviše komentara nakon sinoćnjeg derbija u Italiji vezano je za gol koji je postigao bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić iz slobodnjaka sa velike udaljenosti, a arbitar Nicola Rizzoli dosudio nepostojeći ofsajd i poništio gol nakon dužih konsultacija sa pomoćnicima na terenu.

Allegri je kazao da ne želi da bavi tim slučajem koji je završio kako je završio, iako je u momentu poništenja gola veoma burno protestirao na sudijsku odluku.

“Smatramo da je gol bio regularan i da je trebao biti priznat. Šteta je što nije tako jer se činilo da neko vrijeme niko nije znao šta se dešava. Međutim, sada nema smisla vraćati se i komentirati to. Moramo se fokusirati na naredne mečeve i pobjednički duh”, zaključio je Allegri.