Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hurtić: Vjerujem u ekipu, Sarajevo može okrenuti stvari u svoju korist

almir hurtic

“Ukoliko navijači, Uprava, igrači i mi iz stručnog štaba budemo zajedno imamo šansi preokrenuti situaciju u našu korist. Neke stvari ćemo promijeniti”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Almir Hurtić, vršilac dužnosti trenera Fudbalskog kluba Sarajevo, nakon što je sinoć smijenjen stručni štab predvođen Srbijancem Miodragom Ješićem.

Hurtiću će u stručnom štabu asistirati treneri Slobodan Klačar i Muhamed Džakmić. Sa golmanima će nastaviti raditi Irfan Handžić, a skaut tima ostaje Ermin Avdić.

“Imam čast i obavezu da preuzmem veliki klub po drugi put. Počašćen sam i ponosan što sam opet dobio priliku biti trener seniora kluba u kojem sam proveo dugi niz godina. Kažem, velika obaveza, možda nije najpovoljniji trenutak, ali vjerujem u ekipu, cijeli klub, sebe… Ukoliko navijači, Uprava, igrači i mi iz stručnog štaba budemo zajedno imamo šansi preokrenuti situaciju u našu korist”, istakao je Hurtić, koji je privremeni trener prvog tima Sarajeva bio već ove sezone, a nakon smjene Dženana Uščuplića i prije dolaska Ješića, te je tada ostvario prvenstvene pobjede nad Borcem na Koševu (2:0) i Radnikom u Bijeljini (3:0), izborivši i plasman u četvrtfinale Kupa BiH eliminacijom Zrinjskog.

Nekada veoma dobar golman smatra da FK Sarajevo poslije ispadanja iz Kupa BiH i debakla od Slobode (0:3) na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase – Koševo može kroz prvenstvo spasiti sezonu.

“Puno je bodova još u igri. Sastajemo se sa direktnim konkurentima za plasman u Evropu, pa i ako hoćete i u borbi za titulu koje se ne odričem. Sve je još otvoreno i nadam se da će po nas krenuti dobrim smjerom. Kvalitete imamo. Imamo dobre i mlade igrače. Napravit ćemo neke promijene i korigovati određene stvari u odnosno na posljednje sedmice kako bismo ostvarili povoljan rezultat već u nedjelju protiv Slavije”, kazao je Hurtić, dodavši:

“Protiv Slavije nas očekuje teška utakmica, posebno s psihološkog aspekta. Vjerujem da ćemo generalno naći formulu za uspjeh. Prvi korak na tom putu je pobjeda nad Slavijom”.