Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Amar Osim o preuzimanju Vojvodine: Nemam pojma otkud ta priča

amar_osim

Vijest da je Amar Osim kandidat za trenera Vojvodine, ukratko, čista je izmišljotina.

Potvrdio je to i Osim junior, inače kandidat za nasljednika Mehmeda Baždarevića na klupi nogometne reprezentacije BiH.

“Ma nemam pojma otkud ta priča. Niti me je ko zvao, niti je ko pitao. Niti je ikakvih razgovora bilo”, kazao je kratko Osim nakon što su mediji u BiH jutros prenijeli vijest portala iz Srbije za koji većina sportske javnosti u BiH, a vjerovatno ni u Srbiji nikada čula nije.

Podsjećamo, Amar Osim je zajedno s Robertom Prosinečkim najozbiljniji kandidat za klupu Zmajeva.

Izvršni odbor NSBiH trebao bi zasjedati 22. decembra i donijeti konačno odluku o selektoru, no to se najvjerovatnije neće desiti.

Prvi čovjek NSBiH Elvedin Begić i njegovi najodaniji saradnici u Izvršnom odboru ne žele Osima, ali u isto vrijeme nemaju dovoljan broj ruku da ustoliče Prosinečkog.

Upravo iz tog razloga nije se ni glasalo o selektoru na prvoj sjedinici održanoj 16. novembra. Tada je Meho Kodro bio oponent Osimu. No, kada su Begić i društvo shvatili da ostatak Izvršnog odbora nije “progutao” dobro urađenu pripremu u medijima, odustalo se od glasanja. Kodro nije prošao, a vrlo brzo nakon toga je razočaran odustao od utrke.

U međuvremenu, u javnost su “poturena” imena Fatiha Terima i Sven Gorana Erikssona, iako je jasno da niti jedan od spomenuta dva stručnjaka ne želi raditi za plaću koju NSBiH nudi. Kako sada stvari stoje, reprezentaciju BiH će prvi put u njenoj istoriji voditi “trener na probi”. Trebao bi to biti Vinko Marinović, aktuelni selektor mlade reprezentacije BiH.

Po tom vrlo izvjesnom scenariju Marinović bi trebao voditi Zmajeve u prijateljskim mečevima sa SAD-om (28. januara u Los Angelesu) i Meksikom (31. januara u San Antoniju), i ukoliko ostvari povoljne rezultate u tim utakmicama, mogao bi dobiti ugovor.