Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Želje

Amar Osim pred utakmicu s Čelikom: Neće doći da se brane

osim

Amar Osim ne očekuje odbrambenu igru protivnika jer je riječ o velikom klubu

Trener Fudbalskog kluba „Željezničar“ Amar Osim očekuje kvalitetnu i publici dopadljivu fudbalsku predstavu u sutrašnjem duelu njegovog tima s ekipom „Čelika“ iz Zenice u okviru 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener Plavih je to kazao na pres-konferenciji u Sarajevu i dodao da sutra ne može računati na tri igrača zbog njihovih povreda ili žutih kartona. Sinan Ramović je onemogućen da igra u zadnjim dvjema utakmicama zbog istegnuća tokom povrede zadnje lože. Povrijeđen je i Pavić, a Stanić mora pauzirati zbog kartona. Priliku na mjestu beka trebalo bi da dobije Bajić.

Amar Osim ne očekuje odbrambenu igru protivnika jer je riječ o velikom klubu. Na osnovu posljednjih mečeva njegove ekipe, kao i zalaganja na treninzima, ne smatra ni da će Plavi biti pod pritiskom zbog neizvjesnosti odluke Drugostepene komisije za licenciranje, koja može i ne mora potvrditi odluku Prvostepene komisije o nastupu u Evropi.

Pored Osima, učesnik pres-konferencije bio je prvotimac Anel Šabanadžović koji nakon duela protiv „Čelika“, igračku karijeru nastavlja u grčkom AEK-u. Žao mu je što napušta Grbavicu, rekao je mladi fudbaler i dodao da odlazi na mjesto gdje će nastaviti vlastiti fudbalski razvoj.

Duel Željezničar – Čelik počinje u subotu u 17 sati.