Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sporazumni raskid

Amar Osim više nije trener Veleža

Prva utakmica 2. pretkola UEFA Konferencijske lige, Velež – Hamrun Spartans
21.07.2022., stadion Grbavica, Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Prva utakmica 2. pretkola UEFA Konferencijske lige, FK Velez - Hamrun Spartans F.C. Trener Veleza Amar Osim Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Za sada nije poznato ko bi Osima mogao zamijeniti na klupi mostarskog tima

Fudbalski klub Velež Mostar priopćio je u utorak kako je dogovoren sporazumni raskid ugovora između FK Velež i Amara Osima, doskorašnjeg šefa stručnog stožera njihove ekipe.

Kako su naglasili, dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo i uz puno međusobno razumijevanje i poštovanje dvije strane.

Amar Osim je za šefa stručnog štaba mostarskih Rođenih imenovan početkom juna ove godine, a ekipu je predvodio u 21 takmičarskoj utakmici, pri čemu je zabilježio po 6 pobjeda i poraza, uz 9 remija i gol razliku 23:21.

“FK Velež Mostar izražava iskrenu zahvalnost Amaru Osimu na svemu učinjenom tijekom protekle polusezone, uz žaljenje što, kako se ispostavilo, neće biti prilike da ga vidimo kako s klupe predvodi mostarske Crvene na našem stadionu ‘Rođeni'”, kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako će FK Velež Mostar blagovremeno obavijestiti svoje članove, navijače i cjelokupnu sportsku javnost o tome tko će preuzeti mjesto Amara Osima i povesti Rođene u drugi dio premijerligaške sezone.