Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Američki huligani potukli se pred derbi Red Bulla i New York Cityja (VIDEO)

Wnf9aez

Od ove sezone u američku profesionalnu MLS ligu ušao je i novi klub – New York City kojeg su zajednički osnovali New York Yankeesi i engleski Manchester City. Stigao je ubrzo i prvi gradski derbi sa starijim rivalom NY Red Bullsima uoči kojeg smo vidjeli i obračune navijača na ulici.

Novinar Rob Harris slučajno je snimio sukob ispred jednog puba kojeg je prekinuo dolazak policije. Navijači Cityja stigli su pred pub s domaćim navijačima koji su ih uspjeli otjerati. Letjele su boce i reklame.

Derbi New Yorka krenuo je vruće, baš kao što je to tradicija u Europi i Južnoj Americi. Huliganski ispadi nisu nepoznanica u SAD-u, ali nisu ni svakodnevnica.

Zato je ovaj “dašak Evrope” na ulicama New Yorka vijest “preko bare”.

Uoči utakmice domaći su navijači pokušali ismijati City kao “dom za penzionere” zbog potpisa veterana Pirla i Lamparda. Podigli su impresivnu koreografiju s likovima ove dvije nogometne legende.

Što se sportskog dijela derbija tiče, domaćini Red Bullsi slavili su pred 25 hiljada gledatelja na Red Bull Areni 2:0 golovima engleskog napadača Bradleyja Wrighta-Phillipsa te Brazilca Felipea Martinsa. Za NY City su igrale najveće zvijezde Andrea Pirlo, Frank Lampard i David Villa, ali nisu došli do bodova.