Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Amsterdamska Arena uskoro dobiva ime po Johanu Cruyffu

ajax-m_2762143a

Stadion holandskog nogometnog velikana Ajaxa, amsterdamska Arena uskoro će dobiti ime po legendarnom nogometašu Johanu Cruyffu koji je preminuo u četvrtak, najavio je predsjednik Holandskog nogometnog saveza Michael van Praag.

“Radujem se trenutku kada će se stadion zvat Johan Cruyff Arena. To je najbolje priznanje koje možemo ponuditi,” poručio je Van Praag.

Generalni direktor Ajaxa Edwin van der Sar je potvrdio kako postoji ideja o promjeni imena stadiona kojeg koriste ‘Kopljanici’, piše Hina.

“U ovom trenutku naše su misli s Cruyffovom porodicom, a uskoro ćemo razgovarati na koji ćemo mu način odati poštovanje,” poručio je bivši golmnan Holandije i Ajaxa, Juventusa, Fulhama i Manchester Uniteda.

Arena je građena od 1994. do 1996. godine, a izgradnja je stajala 140 miliona eura.

Cruyff je preminuo u četvrtak u Barceloni okružen članovima porodice, nakon teške borbe s rakom. Cruyffu je u oktobru prošle godine dijagnosticiran karcinom pluća, a još prije samo mjesec dana, prepun optimizma nakon doktorskog pregleda Holanđanin je izjavio kako se “osjeća kao da vodi 2-0 protiv raka.”