Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Analiza: Ko su stvarni grobari Veleža?!

Navijači Veležu i novom treneru poručili: Za opstanak u ligi

Mostar u svojoj dugogodišnjoj historiji ima dva besmrtna simbola – Stari most i Velež. Dok su jednog rušili i gradili vraćajući mu stari sjaj, oko Veleža je, nažalost, drugačija priča.

Istjeran nekada sa stadiona pod Bijelim Brijegom još nije našao svoje mjesto u svom Mostaru. Velež je, također, imao uspona i padova, a ova sezona se čini posebno teškom.

l, vjerovatno i najtežom u njegovoj historiji. Pitali smo se zašto je to tako? Odgovor smo tražili na nekoliko mostarskih adresa i kada se sve sumiralo došlo se do prostog zaključka: sumnjivim pojedincima, koje krase kriminalni dosijei, te lažnim i slatkorječivim skorojevićima se prethodnih godina dopustilo da vedre i oblače u Veležu.

Navijači Veležu i novom treneru poručili: Za opstanak u ligi

Pritiskom na igrače od kafane do tribina, manipulišući mahalom i brojnim iskrenim navijačima, koristeći svaku priliku da bude “zavadi pa vladaj” raznorazni mešetari uspjeli su gurnuti Velež na samu ivicu litice.

Čelni ljudi kluba zasigurno snose veliku krivicu i odgovornost što se nisu odlučnije oduprijeli uticajima izvana. Međutim, kako se sada priča i tome je došao kraj. Svima koji iskreno i bez vlastitog interesa vole simbol Mostara i cijele Hercegovine, voda je došla do vrata. Zbog toga hrabre najave da će konačno početi obračun sa grobarima Veleža.

I šta drugo reći nego da ostaje nada da će klub sa nevjerovatnom tradicijom smoći snage i krenuti naprijed, pa taman to bilo i iz Prve lige FBiH. Očito je svima jasno da samo zdrav Velež može imati budućnost!