Analiza Sanjina Prcića: Tehničar koji traži loptu i ne griješi u pasu

prcic-estoy-asombrado-por-el-proyecto-el-levante-640×420

Sanjin Prcić je posebno zanimljiv medijima koji prate igre i rad u Levante. Bh. veznjak kojeg je Robert Prosinečki odlučio vratiti u reprezentaciju nakon što ga je zaobišao na poseljednjim okupljanjima, analiziran je do detalja od strane eksperata na portalu Macholevante.com. Autor teksta naveo je da u prosjeku Prcić postiže pogodak svakih deset mečeva, te da mnogo trči.

Posebno se autor pozabavio utakmicom PSG-a i Rennesa igranoj u polufinalu Kupa Francuske prošle sezone. Bh. fudbaler postigao je jeda nod dva pogotka za svoj klub, koji je te večeri poražen rezultatom 3:2.

– Jedan od njegovih glavnih zadataka je protok lopte. Odličan je tehničar i uvijek traži loptu. Posebno je precizan kada šalje duge pasove. Tačnost u tim slučajevima iznosi više od 87 posto. Savršeno zauzima prostor i uvijek je dobro pozicioniran. Dosta aktivno učestvuje u timskom presingu, navedeno je.

Također, pretpostavlja se da bi odigrao mnogo više od 19 utakmica prošle sezone da su ga zaobišle povrede. Kao najveća mana u igri navedni su zračni dueli.